Leden aan het woord

Lide de Hoog

Lida

Mijn naam is Lide de Hoog (46 jaar) en ik zing sinds 2,5 jaar mee met Intermezzo.

Door een advertentie in het Kanaal ben ik destijds mee gaan doen met een kerstproject van 6 weken. Ik vond het leuk om de liederen in te studeren en vooral de uitvoering in de Nieuwe Kerk met het "Symfonisch Blaasorkest Da Capo" was fantastisch. Ik wilde eigenlijk alleen het kerstproject meedoen, maar ik ben blijven hangen. De sfeer in het koor is namelijk zeer goed.

Vanaf de eerste repetitie heb ik me welkom en op mijn gemak gevoeld. Er wordt veel gelachen maar ook hard gewerkt. Nicky de dirigente, stimuleert mij (en het hele koor) elke week weer om het beste eruit te halen. En eigenlijk ben ik elke keer verbaasd dat het lukt om die hoge sopraan-noten te zingen.

Het is leuk om te zien dat door het oefenen op een bepaald stuk, het uiteindelijk lukt om er met elkaar iets moois van te maken. Met name het  Requiem van Fauré vond ik een echte uitdaging om te doen, maar het voelde als een overwinning toen wij het met elkaar hebben uitgevoerd met een prachtige begeleiding door professionele musici. 

Kortom het zingen geeft mij veel voldoening en ik vind het heel gezellig bij Intermezzo.Bart Otte

projectkoorintermezzo

Begin 2016 ben ik als tenor (weer) toegetreden tot Intermezzo. Ik vind zingen leuk en het geeft mij veel ontspanning.

Na een avondje repeteren zijn alle muizenissen uit mijn hoofd. Het met elkaar instuderen van een muziekstuk vind ik fascinerend. In het begin denk je dat het niets wordt, maar na enige tijd komt er vorm en kleur in wat wij doen en vaak word ik dan gegrepen door onze prestaties.

Omdat wij toewerken naar een uitvoering, is het immers ook echt de bedoeling dat wij een prestatie neerzetten. Individueel zijn wij heus geen toppers, maar als collectief klinkt het heel goed.

De sfeer in het koor is uitstekend, de saamhorigheid groot en er wordt veel gelachen. Ongemerkt pik ik het nodige op van het notenschrift, omdat onze (overigens fantastische) dirigente spelenderwijs ook daaraan aandacht besteedt.

Tot slot vind ik het erg leuk om via de koorrepetities met muziekstukken in aanraking te komen waarvan ik het bestaan niet kende.

Samenvattend: de donderdagavond is voor mij een uitje.